Training

Sportweek week 43 en 44 2016

Wat is tijd toch relatief! Soms duurt iets wat kort in tijd is een eeuwigheid en soms is iets wat lang duurt zo voorbij. Beiden heb ik meegemaakt afgelopen twee weken. Daarnaast heeft Huub weer een disfunctie in mijn lijf weggetoverd.

zandzak

Afgelopen twee weken waren wat chaotisch en niet volgens plan, om diverse redenen. Uiteindelijk ben ik 3 keer bij Huub geweest en heb ik 3 keer een mooie afstand gelopen. Alleen was het de bedoeling dat ik vandaag de “Trail by the Sea” zou lopen. Ik ben alleen even niet fit. Niet gek na 4 weken lang bestookt te zijn door vrouw en kinderen met gehoest en geproest. Zoals altijd loop ik achteraan en nu ook met het krijgen van een verkoudheid.
 

De trainingen bij Huub

Ik ben 3 keer bij Huub geweest. Daar heb ik een aantal dingen gedaan. De eerste sessie was nog deadliften met de trapbar. Dat ging prima met 150 kg. Die dag hebben we afgesloten met een korte prowler sessie.

De tweede sessie was een pittige. De zandzak die ik al eerder in mijn handen heb gekregen, hebben we nu in systeem gebruikt. Ik mocht met de zandzak van 50 kg 2 minuten lopen en dan 2 minuten rusten. Aan die eerste 2 minuten komt geen eind aan, het duurt een eeuwigheid! De 2 minuten rust daarentegen zijn echt zo voorbij… Vervolgens hebben we de sessie afgesloten met 6 sets low bar sled push van 40 seconden en 4 sets 20 seconden high bar. Dat zijn ook een aantal seconden die een eeuwigheid duren!

De derde sessie was “slechts” 6 sets 40 seconden low bar sled push. Dat lijkt niets, maar die sets duren een eeuwigheid. En de impact erna is nog eens extra erg. Na 5 minuten na de sets begint de “afterburner” in te slaan. Dan weet je gewoon niet of je moet zitten, staan of liggen van ellende.

Tevens heeft Huub een spier in mijn rug die niet meer goed functioneerde gefixt. Ik had er last van als ik met mijn rugzak op liep. Huub is druk bezig met zijn Manual neurology gebeuren. Als je eens wilt zien wat het doet, kijk eens op de blog van Andrea.
 

Het lopen

Ik blijf me iedere keer weer verbazen over het gebied waar ik woon. Nu ik steeds meer en steeds vaker loop, leer ik de omgeving goed kennen. En ik neem steeds andere paadjes en andere routes. Het valt me op, dat er echt veel bosgebied is bij ons. Ik heb daar afgelopen 2 weken 3 keer lange stukken gelopen. En die tijd gaat zo voorbij. Iedere keer moet ik weer stoppen omdat mijn looptijd op is, omdat ik beloofd had om een beetje bijtijds thuis te zijn. Terwijl het best nog even verder had mogen duren. En als ik dan weer 2 tot 3 uur weg ben geweest, lijkt dat lang, maar het is zo voorbij!

surae

Ik had dus af willen sluiten met de Trail by the Sea vandaag, maar het leek me wijzer om even rustig aan te doen en uit te zieken. Volgende week is nog een rustig weekje en dan mag ik van Huub in 8 dagen 200 km gaan lopen. Ik ben benieuwd wat dat gaat doen!

2 thoughts on “Sportweek week 43 en 44 2016

 1. Hoi Quillermo,

  Iedere keer lees ik weer vol verbazing over je krachttraining en (sub)maximaal trainingen. Het is een zeer afwijkende opbouw voor de marathon des sables. Nu 200km in 8 dagen, ongelooflijk. Als dit werkt kan je trainer daar een boek over gaan schrijven. Veel succes en we zien elkaar vast nog voor april volgend jaar.

  1. Hey Peter,

   Vooralsnog gaat het erg goed. Kijk, ik heb niet de bouw van een ultraloper, dus grote kans dat de training van een gemiddelde ultraloper niet past bij mij. Of het gaat werken, dat weten we over 160 dagen 🙂

   We spreken elkaar nog,

   Groeten,
   Quillermo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *