Training

Sportweek week 42 2016

Koud, druk en dan looptochten inplannen. Het valt niet mee… Deze week was het zowel op het werk druk, als ook in het weekend. Op vrijdag was mijn oudste jarig, en toevallig ook vrij wegens studiedag op school. Dus een mooi moment naar de film te gaan. Zaterdag was het kinderfeestje en zondag het grote mensen feestje. En daar moest ik tussendoor ook nog zien te lopen.

op weg

En dan ook nog die kou. Terwijl ik vorig jaar diverse koude evenementen heb gedaan, was het geen punt om juist in de kou te trainen. Maar nu ligt de focus op de woestijn, en wat valt dan die kou tegen zeg! Maarja, als ik dan weer eenmaal onderweg ben gaat het wel weer lekker.
 

Maandag

Deze maandag ben ik bij mijn trainer Huub geweest. Hij wilde toch nog een keer squatten, om de kracht nog een impuls te geven. Hoewel ik vorige week van de squat sessie ongelofelijke spierpijn heb gehad, viel het deze week goed mee. En terwijl ik vorige week in totaal 36 reps had, had ik er deze week 48 reps met hetzelfde gewicht!
 

Donderdag

Het enige moment deze week dat ik op een doordeweekse dag kon gaan lopen was donderdag ochtend. En de tijd die ik had heb ik besteed om 16 km te gaan lopen. Ondertussen gebruik ik de rugzak die mee de woestijn in gaat als permanente buddy van nu nog 5 kg. Mijn buddy moet nog wat gaan groeien in de loop van de tijd… Vorige week merkte ik dat ik echt moest wennen aan de rugzak, maar deze week viel het goed mee.
 

Vrijdag

Huub heeft een zandzak. Een echte dus, gevuld met zand. En dat ding weegt 50 kg. En wat doe je met een zandzak van 50 kg? Niks bijzonders, je pakt dat ding op, en je gaat lopen. Meer niet, klein stukje lopen en voor je vasthouden tussen je armen. Niet op je schouders, gewoon voor je vasthouden. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, het is een hel! Want wat er ook gebeurde, je mocht hem niet neerzetten. Oja, het was slechts de warming up, nou, die werkt hoor Huubje!

En toen het gewone programma. Low bar prowler push, 10 sets met weinig rust! Die past gewoon prima in de zelfde categorie als die zandzak. Gewoonweg vervelend, maar alles voor het goede doel! Oja, de eerste 10 minuten moest ik echt bijkomen, liggend, huilend (van binnen dan hè).
 

Zondag

Tussen alle kinderfeestjes en sporten van de kinderen heb ik vandaag toch nog 24 km kunnen lopen. Mijn buddy op mijn rug en gaan. Een route gekozen die iets meer heuvels in zich had. Omdat ik daar van vind dat ik die extra mag trainen. Het ging best aardig, maar de laatste kilometers waren best pittig.

Al met al een prima weekje. D’r mogen nog wat meer kilometers bij, maar voor de rest lekker tevreden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *