Training

sportweek week 41 2016

Mijn trainer Huub heeft zijn eigen ruimte. Een mooie box met nieuwe spulletjes. Spulletjes die ik nog nooit eerder gebruikt heb. Die moesten natuurlijk ingewijd worden. En dat heb ik gevoeld! Alhoewel, de meeste spierpijn kwam van een “gewone” ouwe bekende.

low bar sled
 

Maandag

Maandag zijn we begonnen met een squat. Dat was weer een maand geleden. De squat is een goede indicator voor problemen, zoals overtraining of andere problemen. Ik heb opgewerkt naar 100 kg. Dat ging wonderwel heel erg goed. Ik haalde er in de eerste set 11 reps mee. Dat valt niet tegen! Als de kracht goed blijft, is er dus geen probleem. Wel vond Huub mijn periformis wat stijf, dus heeft hij die meteen los gemaakt. Dat Manual Neurology Therapy van hem werkt echt als een trein! Uiteindelijk 5 sets gedaan met die 100 kg. En 3 dagen niet te zuinige spierpijn!

Als afsluiter hebben we nog 4 keer gesleept. Het grote voordeel van Huub zijn nieuwe plek is dat de weg waarover we slepen veel grip heeft. Het grote nadeel van Huub zijn plek is dat de weg waarover we slepen veel grip heeft. Oftewel, je glijdt niet weg met je schoenen, maar die slee wil ook niet echt “spontaan” vooruit.
 

Woensdag

Omdat ik wat weinig tijd had ben ik voor een korte stevige looptraining gegaan. Tijdens de voetbaltraining van mijn zoontje ben ik naar de zandvlakte gegaan en heb daar met name de heuveltjes gepakt. Steeds maar weer op en af. Zo in een klein uurtje toch nog 9 km gedaan.
 

Vrijdag

Huub heeft tegenwoordig een trapbar. Dat is een ding waarmee je kan deadliften in een andere houding. Dat werkt echt fijn en het voelt ook echt lekker. Met als resultaat dat ik met 150 kg meer reps kon dan met een stang. En dus stevige spierpijn in mijn schouderbladen.

Huub heeft tegenwoordig een powersled van Roque. Daar zit een lage bar aan, waarmee je een low bar sled push kan doen. Wat stonden mijn benen in de fik!
 

Zaterdag

Zaterdag een rondje gelopen door het bos. Ik heb best vaak dat ik de eerste kilometers niet vooruit te branden ben, en dit was weer zo’n dag. De eerste 4 kilometer was een drama. Maar daarna ging het eigenlijk wel lekker. Toen weer het zand ingedoken net als woensdag en de heuveltjes gedaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *