Training

Sportweek week 19 2016

Na een week waarin trainingen niet lekker liepen was deze week er juist 1 om over naar huis te schrijven. Kwam het omdat ik aan het warme weer was gewend? Feit is dat ik er wel mee zat dat de vorige week de trainingen niet lekker liepen. Eigenlijk al een paar weken niet, dus lag het wel aan het weer?
Uiteindelijk is het deze week prima gegaan, dus we laten het maar achter ons. Wat heb ik deze week gedaan?prowler
 

Maandag

Maandag stond in het teken van de deadlift. Hoewel het straks in de woestijn vooral om het rennen gaat, is het belangrijk om sterk te zijn. Kracht geeft balans en balans zorgt ervoor dat ik geen energie verspeel. Best fijn als ik die 250km mag gaan doen. Elk beetje helpt, nietwaar?

De deadlift werd eerst opgewerkt naar 140 kg ter warming-up. In een gecontroleerd tempo zaken en snel omhoog. In totaal 3 sets van 8, 7 en 5 reps gedaan. Daarna nog 1 set met 100 kg voor max reps. Dit waren er 25. Na de deadlift nog 3 sets ring pull-ups gedaan voor de rugspieren.

Als afsluiter nog 2 sets van 20 seconden met een minuut rust met de prowler. Dit een stalen slee, geladen met gewichten, die je door de straat duwt. Dit monster geeft je in een hele korte tijd een ongelofelijke verstoring op je energie systeem. Slechts 2 sets waren weer voldoende om toch met knikkende knieën weer even te gaan zitten.
 

 

Donderdag

Donderdag, squatdag. De squat zorgt voor stabiliteit en kracht, net als de deadlift. Opgewerkt naar 100 kg en daar 3 sets mee gedaan. De eerste set waren 11 reps, gevolgd door 8 en 6 reps. Daarna nog een set max reps op 70 kg. In totaal 27 stuks. Na de squats nog ring push-ups en gewone push-ups gedaan.
 

Zaterdag

Mijn trainer Huub van Etten wilde dat ik nog kwam trekken aan de power-sled. Mijn rechtervoet draait naar binnen toe als ik moe word. Huub had een idee om daar wat aan te doen. Vervolgens nog 2 sets van 70 seconden met 60kg op de sled. Ging erg goed. Nu afwachten of de fix van Huub gaat werken.
 

Zondag

Zondag, loopdag. Deze zondag bijna 19 km gelopen met een 4 kg gewichtsvest door voornamelijk zand. Het lopen ging bijzonder lekker. Eerst 2 km rustig naar het Cadetten kamp gelopen. Daar 5 rondjes van 1,5 km gedaan met mul zand en heuveltjes. Na ieder rondje een klein minuutje op adem komen. Daarna een korte pauze van een paar minuutjes om een Oatking reep te eten en wat te drinken. Ik had 0,5 l water met 10 gram BCAA’s meegenomen. Vervolgens de volgende 9 km rustig gelopen over de zandpaden.

 

Al met al een fijne trainingsweek. Trainingen slaan lekker aan en conditioneel gaat het ook de goede kant op.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *