Training

Sportweek week 20 2016

Vorige week een fantastische sportweek gehad. Deze week was eigenlijk ook best fijn. Wat was het programma deze week?Huub
 

Maandag

Maandag stond wederom in het teken van de deadlift.
De deadlift werd eerst opgewerkt naar 150 kg ter warming-up. In een gecontroleerd tempo zaken en snel omhoog. Uiteindelijk slechts 1 set van 9 reps gedaan. De tweede set was de 150Kg niet meer van de grond te krijgen. Trainer Huub zegt altijd dat het om de eerste set gaat en die was goed. 10 kg meer dan vorige week én meer herhalingen! Na de deadlift een tabata kettlebell gedaan met 32kg.
 

Donderdag

Donderdag, squatdag. Huub zag iets in mijn mobiliteit. Met zijn Mylo-Neuro-Mechanics tovertrucs iets opgelost in mijn hamstrings. Squat ging echt goed. 5 sets met 100Kg met 13, 9, 7, 6 en 4 reps. Na de squats nog ring push-ups gedaan.

 
 

Vrijdag

Spierpijn! Ik ben al weken bezig met squatten en dat viel qua spierpijn best mee. Huub heeft iets gefixt en blijkbaar is er een spier actief die het eerst niet deed ofzo. Wat een spierpijn in mijn hamstrings. Dat ik er ’s nachts van wakker werd. Dat duurde t/m de zaterdag trouwens.
 

Zaterdag

2 sets van 70 seconden met 60kg op de sled, gewoon thuis in de straat. Ging goed. En gelukkig kennen de mensen in de straat me al, maar voorbijgangers kijken altijd weer raar op.
 

Zondag

Zondag, loopdag. Deze zondag 17 km gelopen met een 5 kg gewichtsvest door voornamelijk zand. Het was deze week zwaarder dan de week ervoor. Kwam het door het weer, het was er broeierig, of door die extra kilo? Wat wel is, is dat mul zand, waarvan de bovenste laag een beetje nat is door regen extra zwaar loopt. Het zand haakt aan en plakt aan mijn schoenen. Met maat 48 is dat extra veel zand natuurlijk! Deze keer 3 rondjes cadettenkamp gedaan. Daarna een korte pauze van een paar minuutjes om een Oatking reep te eten en wat te drinken. Ik had 0,5 l water met 10 gram BCAA’s meegenomen. Vervolgens de volgende 8 km rustig gelopen over de zandpaden om toch nog een rondje over de zandvlakte te rennen.

Tijdens mijn looptocht bedacht ik een systeem om de trainingsefficiëntie te bepalen, wanneer ik met gewicht loop. Ik noem het de gewichtige snelheidscoëfficiënt. Dat is de afstand maal het ballastgewicht maal de tijd. Deze zondag was dat 17 km maal 5 kg maal 2:03:31 uur is 175 (km kg uur).
Vorige week was het dan 18,76 km maal 4 kg maal 2:07:31 is 159 (km kg uur).
Eens kijken hoe dit gaat uitwerken, de komende tijd.

Al met al alweer een fijne trainingsweek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *