Training

Sportweek week 47 en 48 2016

Twee weken geleden heb ik die 200 km gelopen. Het grote doel van die afstand was om te kijken wat de impact was op mijn gestel. Het was om te zien of mijn training de goede kant opgaat, of dat er juist aanpassingen nodig zijn. Hiervoor zijn we maandags meteen aan het testen gegaan. Uiteraard was ik zelf ook wel heel nieuwsgierig!

pechakucha
 

Maandag

Deze maandag was het testdag. Huub kijkt naar de impact van het stress zetten op mijn lichaam van het lopen door te kijken of er krachtverlies optreedt. Hiervoor gingen we een korte deadlift sessie doen. Voor het lopen kon ik een gewicht van 150 kg 7 keer van de grond krijgen. Na al dat lopen kreeg ik hetzelfde gewicht 8 keer van de grond! Er was dus zelfs een krachtoename! Huub tevreden, ik tevreden! Daarbij ben ik nauwelijks gewicht kwijt geraakt na die 200 km lopen, dus het lijkt erop dat mijn lichaam aan de inspanningen gewend is geraakt. Dat is een fijn uitgangspunt. Als beloning mocht ik een week rust houden.
 

Dinsdag

Dinsdag heb ik op de Pecha Kucha in Breda mijn verhaal over de weg naar de Marathon verteld. Wat was dat gaaf om te doen! En blijkbaar sprak mijn verhaal de mensen aan, want iedereen was stil aan het luisteren!

pechakucha2
 

Woensdag

Omdat ik toch rust moest houden ben ik weer een keer ergens een proefles Hot Yoga gaan doen. Omdat mijn vrouw op woensdag vrij is, stelde ze voor om mee te gaan. Gezellig! Ik ben er nog niet over uit of Hot Yoga me gaat helpen met hitte training, maar het is wel een leuke bezigheid.
 

Vrijdag

Omdat stil zitten toch eigenlijk niet zo mijn ding is, ben ik bij Huub wat andere dingen wezen doen. Ik ben begonnen met een lichter deadlift gewicht om repjes te maken. Ik had een gewicht van 120 kg en ik kreeg dat 13 keer omhoog. Dat was lekker! Daarna het zelfde gewicht nog 9, 7, 6 en 4 keer. Vervolgens heb ik shoulder presses gemaakt, gevolgd door pull-ups in de dubbele touwen. Dat was lang geleden! Wel lekker om weer eens te doen.
 

Zondag

Deze zondag ben ik weer eens wezen speedmarsen met mijn gewichtsvest van 20 Kg. Steeds 2 minuten lopen en dan 2 minuten rennen. Dit heb ik 1,5 uur door het zand gedaan. Wat kijken mensen toch altijd raar als ik met een gewichtsvest loop.
 

Woensdag

Het is nog maar 4 maanden tot de marathon. Nu kan het nog om excentrische oefeningen te doen. Zeg maar de remmende beweging. Die oefeningen zorgen ervoor dat je flink sterk wordt, ze hebben echter 1 nadeel. De hersteltijd is veel langer. Nou dat heb ik geweten. We zijn aan het squatten geweest, waarbij we heel langzaam zakten. Echt heel langzaam, namelijk 8 seconden en dat duurt een eeuwigheid! Dit doen we met een stevig gewicht waarmee je ongeveer 8 herhalingen kan maken. Dit gelijk gevolgd door walking lunges met de kettlebell. En dat hele feest mocht drie keer. Mijn spierpijn is op dit moment van schrijven, 4 dagen later nog steeds aanwezig!
 

Zaterdag

Na twee dagen de trap niet op en af hebben kunnen gaan ben ik zaterdag ondanks de spierpijn even wezen slepen bij Huub. Ging eigenlijk wel erg goed. Wat een fijne oefening is dat slepen toch!
 

Zondag

Ik ben deze dag weer eens echt wezen lopen. Ik heb mijn rugzak verzwaard van 5 naar 7 kg. Dat is een serieuze toename. Daarbij had ik nog steeds spierpijn van woensdag, dus het ging allemaal niet heel erg soepel, dus ik heb slechts een goede 20 km gedaan. Het was wel lekker buiten, maar omdat het de hele dag tegen het vriespunt aanzat, waren alle paadjes erg hard. Dat was goed opletten waar ik liep zeg!

Die 200 km van de vorige periode zijn me goed afgegaan. Fijn om te zien dat de training op schema zit. Als het zo door blijft gaan, gaat die rugzak van 10 kg ook wel lukken. Het mooie van de woestijntocht, is dat de rugzak steeds lichter gaat worden. Het begint nu echt te korten, ik moet toegeven dat ik al enige spanning begin te voelen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *