Training

Sportweek week 30 2016

 

Een week met training die alleen maar uit rennen bestond, zonder kracht sessies. Simpel zou je zeggen, ware het niet dat een oude vriend terug is gekomen in het trainingsprogramma. Al met al een effectief weekje, waarin blijk dat de resultaten al lekker de goede kant op beginnen te gaan.

13876304_1025720700852819_8243713130014225618_n
 

Dinsdag

Dinsdag kon ik niet gaan trainen bij Huub. Daarom moest ik een stukje gaan lopen. Dat heb ik gedaan. Het begint langzamerhand wel lastiger te plannen te worden om stukken te gaan lopen. Ik wilde eigenlijk 20 km gaan doen met mijn 10 kg crossXvest aan, maar het begon alweer wat donker te worden en ik had daar niets voor meegenomen. Daarnaast had ik een tijd afgesproken dat ik thuis zou zijn, anders wordt mijn vrouw ongerust. Lief hè, zo’n zorgzame vrouw! Het was dat de natuur me riep, waardoor ik even een ongeplande pauze had en wat minder tijd om te rennen had. Uiteindelijk heb ik 15 km gelopen.
 

Donderdag

Donderdag stond mijn oude vriend de prowler weer op het programma. Dat is een stalen monster die je vooruit duwt met schijven gewicht erop. Veel mensen gebruiken dat ding om met heel veel gewicht (100 kg +) dat ding vooruit te duwen, maar eens zo effectief is het als het gewicht relatief laag is (40 Kg) en dan 20 seconden te sprinten achter dat monster. Het effect voelt altijd weer, nouja, zeg maar, bijzonder! Normaal pak je dan een minuutje of 2 rust en dat doe je dan 3 keer. Deze keer was het programma echter dat de rust, de straat op en neer rennen was, dus 550 meter. Om vervolgens meteen 30 lunges met de kettlebell te doen, gevolgd door wederom de straat op en neer, om dan met de sled aan de gang te gaan met relatief zwaar gewicht, wederom gevolgd door de straat op en neer rennen. Die hele set is dan 1 ronde en dat heb ik 3 keer gedaan. Dat was een fijne pittige training en ging erg goed.
 

Zaterdag

Deze zaterdag hebben we exact hetzelfde gedaan als afgelopen donderdag, zonder de lunges. Toen ik als warming up de straat op en neer liep, voelde ik de training van donderdag nog wel, maar niet dat ik stijf stond van de spierpijn. Wederom 3 sets gedaan, wederom weer een pittige training. Eigenlijk had ik nog wel een 4de set kunnen doen, maar Huub vond het genoeg.
 

Zondag

Om te kijken hoe het herstel nu gaat, mocht ik vandaag een stukje lopen, bij voorkeur door het zand. Ik heb 18 km gelopen, waarvan het grootste deel door het zand en wat aangezet bij heuveltjes omhoog. Omdat ik deze keer niet met een vest liep, ging het allemaal wat soepeler. Desalniettemin was de zware trainingsweek nog wel te voelen. Het ging iets minder soepel dan de afstand van zaterdag een week geleden.

Al met al gaat het allemaal de goede kant op. Nog 8 maanden en een week te gaan voor de grote start van de Marathon des Sables. Ik kijk er al heel erg naar uit, maar toch begint er ook al een kleine kriebeling te ontstaan. 250 km in een week is toch wel veel, zelfs zonder woestijn en rantsoenen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *