Training

Sportweek week 29 2016

Deze eerste echt warme week in Nederland zijn we verder gegaan waar we gebleven waren. De training van vorige week werd herhaald en de eerste loopjes in warm weer zijn een feit. Mooi om te zien hoe snel de lactaat tolerantie training van vorige week al zijn vruchten afwerpt!

13633381_1012363358855220_1037150568_o


 

Maandag

Afgelopen vrijdag deden we squats en splitsquats in een protocol. Wat we deden was herhalingen totdat je niet meer zelf kon zakken. Dat is dus net een stapje verder dan totdat je niet meer zelf omhoog kan komen. De laatste reps wordt je dus ook omhoog geholpen. Deze training is niet echt prettig, alhoewel, zeg maar gerust echt niet prettig. Het gekke is wel dat het effect enorm is. Kon ik vrijdag met 90 kg mijn reps doen met squatten, deed ik er nu meer reps, maar dan zelfs met 100 kg. De splitsquats die meteen volgden met een 20 kg kettlebell waren er ook ineens veel meer reps. Deze training is dus echt een gevalletje, “fijn is t’ie nie, maar je weet waarvoor je ’t doet”!
 

Woensdag

Het was woensdag 33 graden. Dat is dus slechts 12 graden koeler dan wat het straks in de woestijn is bij de Marathon des Sables. Een mooi moment om dat eens uit te proberen hoe ik daaronder acteer. 10 kg crossXvest aan, 1 liter water mee en gaan naar het zand. Het eerste wat opviel was dat er echt niemand anders in de zon aan het lopen was. Waar er normaal altijd wel een aantal mensen in het bos en op onze zandvlakte aanwezig waren, was er nu echt helemaal niemand. Waarschijnlijk lag iedereen gewoon in het zwembad. Daar stond een rij voor de ingang waar je eng van werd hoorde ik later. Ik heb in totaal 9 km gelopen, waarvan 5 km in het mulle zand. Nou, dat was toch best pittig. Ik had niet het idee dat ik het nu zo warm had, maar ik voelde me wel sneller moe.
 

Vrijdag

Op vrijdag was het weer een trainingsdag bij Huub. Eerst een deadlift sessie om te kijken of er nog geen problemen waren in het volume van de trainingen. Ik kreeg 160 kg nog 3 keer van de grond, dus dat is mooi. Nog geen krachtverlies door overtraining. Vervolgens zijn we weer gaan slepen en rennen met het 20 kg vest aan. Alleen was deze keer het rondje rennen langer, 750 meter in plaats van de 550 meter. Dat ging ook heel erg goed. Ik had nu 4 ronden gesleept en 3 gerend. Dat is 1,5 keer meer dan een paar weken eerder. Die lactaat training doet zijn werk!
 

Zaterdag

Een van mijn beste vrienden was jarig een geeft elk jaar een barbecue. Het leek me een goed idee om daar rennend naartoe te gaan. Dat is 27,5km. Dat ging best goed, zeker de eerste 20 km waren onder 2 uur gedaan. Daarna werd het wat zwaarder en had ik voor de overige 7,5 km nog een goeie 50 minuten nodig. Die warmte is toch best wel een dingetje. Je wordt er echt eerder moe van. Wel erg lekker om eerst te rennen en dan te gaan barbecueën. Lekker ongegeneerd eten, wat mag na zo’n lange training!

Voor volgende week had Huub weer mooie plannen in het verschiet. Ik kijk er alweer naar uit!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *