Training

Sportweek week 26 2016

De week na mijn vakantie ben ik weer gewoon terug in het normale regime van de trainingen beland. Deze week heb ik geleerd dat een slechte dag hebben allerlei redenen kan hebben die je zelf niet in de hand hebt. En daarnaast blijken trainingen die al een hel zijn, nog erger te kunnen!sled
 

Maandag

Deze maandag begonnen met deadliften. Waar ik normaal opwerk naar 150kg om daar reps mee te maken, kwam ik deze dag met heel veel pijn en moeite naar de 140kg. De stang wilde gewoon niet omhoog! Uiteindelijk de sessie afgebroken en met een lichter gewicht nog wat reps gemaakt. Later deze week hoorde ik van trainer Huub dat veel van zijn klanten begin deze week een slechte dag hadden. Zou het aan het weer liggen? Het geeft wel een goed gevoel dat het iedereen kan overkomen, zo’n slechte dag. Een zandzak? Ik was mijn vest vergeten, en zonder gewicht lopen mocht niet van Huub!

Als afsluiter nog 4 rondes 70 slepen met de sled en 550 meter rennen met een 20 kg zandzak. Dat ging wonderwel erg lekker! En waarom een zandzak? Ik was mijn vest vergeten en Huub is onverbiddelijk, lopen met ballast zul je!
 

Dinsdag

Dinsdag ging mijn oudste naar de atletiek vereniging. Ik heb deze keer van de gelegenheid gebruik gemaakt om daar een rondje te speedmarsen. 2 minuten wandelen, 2 minuten rennen. Ik had een rondje uitgekozen met 2 bruggen over het kanaal. Het ging best moeizaam. Uiteindelijk een kleine 40 minuten bezig geweest.
 

Donderdag

We zijn begonnen met squats. Deze keer wederom met 100kg, maar nu onderin 1 seconde blijven zitten. Dit maakt de squat net wat lastiger, omdat er geen bounce in de beweging zit. Toch 7 repes gemaakt. De trainer was weer blij dat dingen weer gaan zoals ze moeten gaan.

Vervolgens weer met de sled aan de gang. 20 kg Crossvest aan en slepen. Alleen deze keer zat er nog een twist in. De helse training met het slepen en rennen werd nog vervelender. Huub had het volgende bedacht. 70 seconden slepen, 550 meter rennen en 30 lunges met een 24 kg kettlebell. En dat alles met het 20 kg vest aan. Nou, ik kan je vertellen, die lunges, daar heb je lang plezier van! Daarnaast regende het. Als de weg nat is, zuigt de sled zich helemaal vast aan de weg, dus dat kreng wordt dan nog zwaarder! We hebben 2 rondes gedaan. Dat was genoeg om compleet van de kaart te zijn! Waarom lunges? Dat geeft kracht wanneer je de bergen af rent, aldus Huub.
 

Zaterdag

Deze zaterdag had ik nog redelijk wat last van de lunges van donderdag. Daarom maar een rustige loopsessie gedaan met mijn 10 kg Crossvest. Gewoon lekker op mijn gemakje 12 kilometer gelopen. Beetje zand, beetje verhard. Gewoon lekker. En daarmee ene fijne afsluiter van deze week.

ikmetvest2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *