Training

Sportweek week 25 2016

Het heeft voordelen om kinderen te hebben. Je wordt in ieder geval op gezette tijden gedwongen om vakantie te nemen. We zijn een klein weekje naar mijn schoonouders geweest. Die wonen in Denia, in Spanje. Er zijn slechtere plekken om naartoe te gaan… De temperatuur was daar tegen de 30 graden, dus gelijk een mooie gelegenheid om wat te zien hoe ik reageer op de hitte.

WP_20160621_20_59_47_Rich


 

Maandag

Mijn schoonouders wonen op een berg. Daar hebben ze afgelopen jaar een wandelpad op en langs de berg gemaakt. Dit was natuurlijk een mooie gelegenheid om meteen dat pad eens uit te proberen. Daarmee is het ook handig om de leukste stukjes te zoeken, zodat ik een dag later met mijn vrouw en kinderen ook daar overheen kon struinen. Deze avond lekker bijna 8 km gelopen met wat lekkere klimmetjes erin.

WP_20160621_20_45_57_Rich
 

Woensdag

Woensdag zijn we naar het strand geweest. Een mooie gelegenheid om wat zand mee te pakken. De kinderen en mijn vrouw aan het water en ik ben daar 16 km op en rond het strand aan het lopen geweest. Het echte mulle zand was echt een draak om in te lopen. Dat viel me erg zwaar. Het gedeelte aan het water ging prima.
 

Vrijdag

Op deze laatste dag was het ook het warmst. Bijna 30 graden. Dat komt al goed in de buurt van de Sahara temperatuur! Omdat ik nu geen gewichtsvest bij me had, heb ik een goede rugzak gebruikt met 6 literflessen water erin. Daarmee ben ik van de berg van mijn schoonouders naar de volgende bergtop gelopen. Dat was al met al 12 km. De berg aan de overkant was een pittige klim omhoog over een lastig pad. Dat schoot niet echt hard op. Maar een straf was dat niet, het terrein was geweldig mooi om te zien. En om na 6 km bovenop die top te staan was geweldig. Helemaal alleen met een geweldig uitzicht. Dat doet je toch wel wat! Terug gekomen was er 1,5 liter water opgedronken. Dat is ongeveer het schema voor de woestijn, dus de hoeveelheid drinken zal ook wel goed gaan komen daar in de woestijn.

WP_20160621_21_00_08_Rich
 

Zondag

Weer terug in Nederland. Het regent en het bliksemt. Ik wilde eigenlijk nog buiten met mijn sled aan de gang, maar het was echt pest weer. Ik heb ervoor gekozen om een workout te doen van LoveFitFood. Op deze site wordt elke week een workout gepost die je met minimale middelen kan doen. Ik heb de breathing pushups gedaan. Gewoon, omdat ik nu eenmaal slecht in push-ups ben.

Uiteindelijk kan ik na deze week wel een paar conclusies trekken. De hitte is me goed afgegaan. Dat leek me niet al te veel te deren. De hoogteverschillen en het mulle strandzand daarentegen is nog wel een ander verhaal. Dat viel me erg zwaar. Altijd goed om te weten waarop je jezelf met de training moet gaan focussen, nietwaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *