Training

Sportweek week 24 2016

Na vorige week begonnen te zijn met speedmarsen en het nieuwe programma, zijn we daar deze week verder mee gegaan. Het was een goede week waar alle trainingen lekker gingen. Alleen lekker betekent niet persé makkelijk!

out


 

Dinsdag

Dinsdag hebben we een squat sessie gehouden. Weer opgewerkt naar 100kg en reps maken. De reps met 100kg waren weer terug, de neurologische verstoring is echt voorbij. Ik had weer 12 reps met dit gewicht. En vervolgens nog 9, 7, 6, 5 reps.
 

Woensdag

Deze woensdag weer verder gegaan met het speedmarsen met mijn 20kg vest aan. Hetzelfde rondje bos gedaan. Deze keer 2 minuten lopen, 2 minuten rennen. Dat is toch anders dan met 1 minuut rennen, 2 minuten lopen. Uiteindelijk zo weer de 6 km gedaan en 5 minuten sneller dan de week ervoor. Het scheelt wel, maar de inspanning is ook echt anders!
 

Vrijdag

De helse training van vorige week stond vandaag ook weer op het programma. Eerst weer opgewarmd met deadliften. Dit ging ineens opmerkelijk goed. Opgewerkt naar de 150 kg en daar de eerste set 12 reps mee gedaan. Vervolgens nog 9, 6, 4 reps. Dat was serieus meer dan de eerdere deadlift sets!

Vervolgens weer aan de gang. Vest van 20 kg aan, slee met 50 kg erop en weer aan de gang. Alleen deze keer was de straat nat. Dat is met de metalen slee extra zwaar. Dat ding zuigt zich vast aan het asfalt. Alsof het al niet zwaar genoeg is, die 70 seconden slepen en vervolgens de 550 meter rennen door de straat! De derde keer slepen was na 10 seconden klaar, de overload was bereikt. En mijn kachel was leeg…
 

Zaterdag

Alsof het zo moest zijn. Mijn jongste zoon lag in zijn bed op een knuffel die geluid maakt. Met kerstliedjes om 5 uur ’s morgens werd ik wakker gemaakt. Thomas sliep er gewoon doorheen, dus ben ik dat ding eerst uit weten zetten. Aangezien ik nu toch wakker was, ben ik het bed uitgegaan en mijn spullen klaar gemaakt voor een duurloop. Dat werd een duurloop met een 10 kg vest aan. Opgewarmd naar de zandvlakte en daar 8 km door het mulle zand geploegd. Vervolgens een korte pauze met een Oatking koolhydraat reep om vervolgens nog 7 km door het bos te rennen. Al met al 17 km gelopen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *