De eerste weken van 2017

Vorige week heb ik meegedaan met “Heel Brabant spreekt”. Verteld hoe een dikke antisporter als ultraloper in de woestijn terecht komt. Dat was echt gaaf om te doen.

Verder zitten de eerste trainingsweken van 2017 er weer op. De trainingen gaan de laatste fase in. Herhalingen maken met kracht, genoeg lopen met mijn rugzak en veel slepen. Alleen de laatste paar dagen zit me een verkoudheid dwars. Nouja, dan maar even een weekje rust. Een mooi moment om de laatste zaken voor de Marathon te regelen.

Met de trainingen hobbelt alles wel voorspoedig. De kracht blijft aanwezig, het lopen gaat goed en het slepen blijft vervelend. Ook geen last van blessures. Ik blijf het toch knap vinden van Huub dat hij de juiste prikkel weet te vinden zonder in de overbelasting te komen. Als ik het alleen had moeten doen, had ik waarschijnlijk veel te veel getraind.

De spullen voor de marathon

Omdat ik sinds vrijdag behoorlijk last heb van een verkoudheid doe ik het nu even rustig aan. Afgelopen weekend heb ik weer wat spullen besteld. De meeste items van de kitlist voor de woestijn voor die hele week zijn binnen. Het menu is ook bepaald voor de week. Ik ga daar ongeveer 3500 Kcal per dag eten. Dat klinkt eigenlijk helemaal niet als straf! Het klinkt in ieder geval beter dan het dieet van Fajah Lourens op een reguliere werkdag.

Mijn dieet bestaat uit een aantal componenten, de basis is Joylent, een product wat met koud water tot een maaltijd geshaked kan worden. Verder gebruik ik daarnaast Beef Jerky als eiwitbron en om wat te kauwen te hebben. Als kleine snack neem ik macadamia noten mee. Tijdens het lopen gebruik ik een mix van BCAA’s met Scitec Endurance en als vast voedsel pak ik de oatking havermout repen mee. Daar heb ik afgelopen tijd ook alle trainingen mee gedaan en dat gaat hier erg goed.

Spreker Quillermo

Vorige week heb ik meegedaan met Heel Brabant spreekt, een talenten jacht van Remco Claassen. Daar heb ik verteld hoe ik van dikke antisporter naar ultraloper ben gegaan. Een persoonlijk verhaal, over de misstappen in mijn jeugd en hoe alles toch weer op zijn pootjes terecht komt. Of ik door ben naar de volgende ronde weet ik niet, want er zaten een paar echte toppers tussen. Maar deze ervaring nemen ze me al niet meer af. Op het grote podium, lichten op me gericht en publiek in de zaal. Echt gaaf om te doen.

Daarnaast heb ik samen met Sjanett het voedingsseminar van FitFood@work bij Sioux, een IT bedrijf in Eindhoven gegeven. Het is verbazingwekkend hoe simpel gezond eten eigenlijk is, maar dat toch iedereen er best moeite mee heeft om het in zijn dagelijkse praktijk te integreren. Blij dat we daar weer wat bewustwording hebben kunnen realiseren.

Dat spreken op een podium en voor groepen is echt heel gaaf om te doen. Mijn verhaal over mijn tocht der tochten vertel ik graag. Hoe het stellen van doelen en weten wat je wilt, je goed op weg kunnen helpen om je dromen waar te maken. Bij sportclubs en verenigingen kom ik gratis mijn verhaal vertellen. Bij bedrijven vraag ik een kleine vergoeding. Wie kent er nog een mooie plek voor me om mijn verhaal te vertellen, om mijn droom als spreker waar te maken?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *