Training

Sportweek week 28 2016

Na de intense trainingssessie van vorige week zijn we het deze week iets rustiger aan gaan doen. Althans, dat was de theorie. Trainer Huub, (die eindelijk zijn mooie website online heeft, dus zeker checken!) vond dat na de zandsessie van vorige week mijn lactaat tolerantie te laag is. Dat moet omhoog. Daar heeft hij een pittig protocol voor, wat mensen die het al gedaan hebben met enig ontzag naar terug kijken om het nog eens te doen!

13621453_1012379805520242_159614356_o
 

Dinsdag

Op deze dinsdag gaat mijn zoon altijd naar de atletiekvereniging. Dat is een mooi moment om dan zelf ook een klein uurtje te trainen. Rondom de vereniging zijn een paar mooie bruggen het kanaal over, dus dat is een leuk rondje met een paar klimmetjes. Deze keer ben ik met 20 kg aan het speedmarsen geweest met 2 minuten snel en 1 minuut langzaam. Na 10 rondes heb ik het omgedraaid en ben steeds die minuut de brug op gegaan.
 

Vrijdag

Ik vraag altijd aan Huub wat we gaan doen. Met name om te bepalen welke kleren en schoenen ik aantrek. Bij deadliften heb ik lange sokken aan tegen het schuren van die stang en met squatten gebruik ik mijn squatschoenen, mijn lifters. Alleen nu kreeg ik als antwoord, “iets leuks”. Maar neem wel je lifters mee. Eenmaal aangekomen gingen we squatten en splitsquatten in het protocol. Dat is heel goed om je lactaat tolerantie te verhogen. Alleen het is niet prettig, de eerste minuten na de oefening. Wat is het? Nou, men neme een squatstang, stopt er minstens je lichaamsgewicht op en gaat vervolgens heel langzaam zakken. Dat doe je tot je niet meer kan en dan mag je nog een paar keer gecontroleerd zakken en omhoog geholpen worden. Gelijk erachteraan maak je splitsquats met een gewicht. Totdat je niet meer zelf kan zakken. En dat dus met 2 benen en deze hele riedel doe je 2 keer. Nou, dat geeft een “fijn” verzuurd gevoel. Maar het effect is enorm. In 3 dagen tijd kan er zomaar 10% krachtwinst zijn!

Na 10 minuutjes rust met zware benen weer ons protocol slepen met een zwaar gewicht en rennen met vest gedaan. Dat was na die IGF sessie ook een feest. Na 2 rondjes was het kacheltje leeg.
 

Zondag

Afgelopen zaterdag heb ik mijn nieuwe plannen op zakelijk gebied gedeeld met vrienden die daar bewust op hebben mogen schieten. Ik volg het Twelve Waves programma en nu was het stap 6, de Sharktank. Dat gaf zoveel inzicht dat ik deze zondag 20 km nodig had om mijn gedachten te ordenen. Wat is hardlopen toch een fijne bezigheid. Dat zouden meer mensen moeten doen! Met als voordeel dat ik meteen de batterijen heb gekocht wat ik al een week beloofd had aan mijn zoontje.

Al met al niet veel trainingen deze week, maar wel intensief. Dit lactaat protocol is erg pittig, maar werkt erg goed, zeker als hij 3 keer herhaald wordt in een week tijd. Dus ik weet wat me de komende week weer te doen staat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *